coaching voor werknemers

Coaching op haptonomische basis: “Het lichaam liegt nooit” (Ted Troost)

 

Coaching richt zich vaak op de cognitieve processen en het gedrag. Coaching op haptonomische basis onderscheid zich door ook op het gevoel en de beleving te richten. Want niet alleen door te denken, maar juist ook door te ervaren en ontdekken kom je tot inzicht en maak je contact met wat je werkelijk beweegt en wat je belangrijk vindt.

Coaching op haptonomische basis leidt tot meer evenwicht en ontspanning. Je leert je eigen patronen en valkuilen, in de omgeving waarin je werkt, herkennen. Het geeft je inzicht in waar het stagneert en wat er nodig is om weer vooruit te komen.

Voor wie? Je kunt aan coaching denken als je bijvoorbeeld op je werk of studie aanloopt tegen: stress, overbelasting, vermoeidheid die niet goed over gaat, snel geprikkeld zijn, conflicten of (onverklaarde) lichamelijke klachten.

Wat leer je?

  • Je leert grenzen aangeven.

  • Je vergroot je kennis over jezelf.

  • Je ontwikkelt meer inzicht in eigen talenten en manieren van doen.

  • Je brengt leven en werken in balans.

  • Je ontwikkelt eigenheid en autonomie.

  • Je leert en durft te kiezen.

  • Je leert hoe je vitaal kunt worden en blijven.

Door mijn werkachtergrond in verschillende (GGZ)instellingen, heb ik expertise in het werken met beroepsgroepen die veel te maken hebben met contact met andere mensen. Ik coach graag mensen in de zorg, docenten, therapeuten en artsen en groepswerkers. Juist in deze beroepsgroepen kan de balans tussen "geven en je grenzen bewaken" zoek raken. En in het werken met mensen komen patronen van jezelf vaak sterk naar voren. De moeite waard om hiernaar te kijken en goed te zorgen voor jezelf, je grenzen en je eigen vitaliteit daarin. Hoe kan je in verbinding met de ander goed bij jezelf blijven bijvoorbeeld? Of: hoe kun je zorgen dat je bevlogenheid en betrokkenheid in balans zijn, en je daarin niet over je grenzen gaat?

Vaak worden coachingstrajecten door werkgevers vergoed. Vraag je baas naar de mogelijkheden.

Geïnteresseerd in een traject? Neem              met me op. Ik denk graag met je mee.